+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga mee op avontuur in Afrika!

Op reis maak je van alles mee. In een compleet andere wereld als Afrika al helemaal: hier reis je van de ene wonderlijke ervaring naar de andere. Op safari oog in oog staan met een olifant, of na een dag vol indrukken uitkijken over de weidse savanne. In de rode gloed van de langzaam ondergaande zon zie je dan honderden bokkies, gnoes en zebra's grazen. Maar niet alleen in de prachtige natuur is het avontuur te vinden. Vaak ligt het ook letterlijk op straat, omdat dingen in Afrika net iets anders gaan dan je in Nederland gewend bent.

Op deze pagina staan verhalen die gebaseerd zijn op onze eigen ervaringen in Afrika. Soms is het een persoonlijke herinnering, soms een cultureel en/of geografisch verhaal of juist een concrete tip. Al onze ervaringen hebben we verwerkt in ons reisaanbod. Laat je inspireren, ga mee op avontuur en kies je reis en beleef net als ons intens Afrika!

Fotoboek Uganda

 

 

Het Amazing African Trips team bezoekt regelmatig Uganda, waarbij veel foto's gemaakt worden. Bekijk hier het fotoboek van Uganda, slechts een kleine selectie van al het moois wat er in Uganda is te zien.

Reisverslag Uganda 2018

Tijdens onze laatste reis die we maakten toen we de "Pearl of Africa Tourist Expo" bijwoonden in Uganda, maakten we een uitgebreid reisverslag. We bezochten in Bwindi Inpenetrable Forest, Queen Elizabeth National Park, Mabira Forest, Jinja en Kampala. Naast dat we de gorilla's bezochten, deden we een safari in Queen Elizabeth NP, maar waren we ook actief met zip-lining en rafting. Lees ons "reisverslag Uganda 2018" en krijg een indruk van alle mogelijkheden in het mooie Uganda.

Het recht van de grootste

Als je op reis gaat naar Afrika en je bezoekt grote steden als Nairobi in Kenia of Kampala in Uganda zal je zien dat het verkeer behoorlijk chaotisch kan zijn. Op de normale wegen kan het druk zijn en vooral de matatu (soort openbaar vervoer in volgepropte Toyota busjes) halen rare capriolen uit. Doe je een self-drive in Oost Afrika, hoor je in het begin aan alle kanten getoeter, iets wat je behoorlijk nerveus kan maken. Na een half uurtje krijg je in de gaten dat al dat getoeter niet voor jou is, maar dat het gewoon de matatubusjes zijn die met getoeter de aandacht proberen te krijgen van klanten.

Is het nou een Cheetah of een Luipaard

Elke game drive is weer een avontuur. Wat ga je deze keer weer spotten en met welke verhalen kom je nu weer thuis. Spannend om zo dicht in de buurt van wilde dieren te komen, maar o zo fascinerend. Even boeiend is om te weten welke dieren je spot. De grote bekende dieren willen wel, maar bij al die bokkies wordt het al moeilijker. Dan is het kijken naar details om er achter te komen wat je ziet. Van de andere kant las ik ooit in een boek dat het plezier van het kijken veel belangrijker is dan het identificeren.

Kamperende aapjes

Voor onze reis door Uganda hadden we ons voorgenomen regelmatig te kamperen, zodat we zelf konden ervaren hoe dit was. Dus bij de auto hadden we een kampeeruitrusting geregeld en trokken we Uganda in. Lake Mburo werd de eerste plaats waar we onze tent opzetten en twee nachten zouden blijven. Het tentje was voorzien van fiber stokken, waarvan één een beetje was geknikt, maar nog wel te gebruiken.

Oude auto's en oude herinneringen

Tijdens een kort bezoek aan Kitale in Kenia, vlakbij Mount Elgon, een paar jaar geleden (2012), keek ik mijn ogen uit toen ik langs de weg een Peugeot 504 zag staan. Deze auto moest al minstens 30 jaar oud zijn rekende ik snel uit. Nog groter was mijn verbazing toen ik in dezelfde straat, enkele tientallen meters verderop, nog een 504 tegenkwam en daarna nog een Opel Rekord en een Renault 4. Ik leek in de tijd terug gereisd te zijn.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.