+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratie voor je onvergetelijke reis naar Afrika

Elke game drive is weer een avontuur. Wat ga je deze keer weer spotten en met welke verhalen kom je nu weer thuis. Spannend om zo dicht in de buurt van wilde dieren te komen, maar o zo fascinerend. Even boeiend is om te weten welke dieren je spot. De grote bekende dieren willen wel, maar bij al die bokkies wordt het al moeilijker. Dan is het kijken naar details om er achter te komen wat je ziet. Van de andere kant las ik ooit in een boek dat het plezier van het kijken veel belangrijker is dan het identificeren.

Het herkennen van een hoofdsoort is ook al een hele prestatie. Dat is natuurlijk een waarheid als een koe, maar het kribbelt toch altijd om het beestje bij de juiste naam te kunnen noemen. Als je eenmaal thuis trots je foto’s toont, wil je toch niet gepasseerd worden door die ene oom die ooit een National Geographic gelezen heeft. Kortom, je wilt het gewoon weten.

Maar de natuur is vernuftig en zo doet zij er alles aan om het je zo moeilijk mogelijk te maken. Een ander zou zeggen juist een uitdaging. Sommige beesten hebben nu eenmaal op een en andere manier veel vergelijkingen met elkaar en zijn daarom moeilijk te onderscheiden. We verdiepen ons voor het gemak maar niet in alle muisachtige of vleermuisachtige met al haar ondersoorten. Dat is echt een stapje te hoog en voor de professionals.

Nee, weet je het verschil tussen een cheetah en een luipaard. Ranke dieren met zo’n mooi gespikkeld vel, die heel hard achter hun prooi aan kunnen rennen. Spotten is niet altijd heel makkelijk, maar als je een van deze twee tegenkomt moet je toch even goed kijken met welk exemplaar je te maken hebt. Het is de kunst van het weten, waardoor het weer makkelijk wordt. De een heeft geen langere staart of meer vlekken of extra haren op zijn kop. Nee, het verschil is heel simpel de cheetah heeft een traan tekening op zijn kop en het luipaard niet. Makkelijker kan het niet, maar je moet het maar weten. Moet je natuurlijk wel in de gelegenheid zijn om zijn kopt te kunnen bestuderen.

Tja, spotten blijft natuurlijk wel een ding. Succes!

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.