+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratie voor je onvergetelijke reis naar Afrika

Tijdens een kort bezoek aan Kitale in Kenia, vlakbij Mount Elgon, een paar jaar geleden (2012), keek ik mijn ogen uit toen ik langs de weg een Peugeot 504 zag staan. Deze auto moest al minstens 30 jaar oud zijn rekende ik snel uit. Nog groter was mijn verbazing toen ik in dezelfde straat, enkele tientallen meters verderop, nog een 504 tegenkwam en daarna nog een Opel Rekord en een Renault 4. Ik leek in de tijd terug gereisd te zijn.

Ik wist dat er veel oude auto's rondreden in Kenia, maar dit was toch wel een verrassing. Het bracht vooral oude herinneringen boven. Ik moest denken aan mijn vader, die zowel een Renault 4 als een Opel Rekord heeft gehad. De Renault werd na een aanrijding in de sneeuw met het handje overgeschilderd, want laten spuiten zou veel te duur zijn geweest.....

Thuis gekomen gelijk op het internet op zoek gegaan naar informatie over die Peugeot 504. Het bleek dat dit model tussen 1969 en 1980 is gemaakt. Hetzelfde gold ongeveer voor de Renault 4 en het model van de Opel Rekord.

Zelf heb ik ooit op het punt gestaan, ik denk ergens in 1985, een tweedehands 504 te kopen, maar een paar flinke roestplekken hebben me daarvan weerhouden. Het werd een Fiat 128, die na een paar jaar ook grote roestplekken vertoonde en uiteindelijk naar de sloop moest. Op één of andere manier hebben ze daar in Afrika minder last van, hoewel het er heel hard kan regenen..... Wat is het verschil???

Voor mij was dit zomaar een onverwacht emotioneel moment in Afrika. De herinneringen die terugkwamen op een plaats en op een moment waar je dit nooit zou verwachten. Alleen maar door een paar oude auto's.

Martin

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.