+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vier berggorilla's gedood door bliksem

Bwindi Inpenatrable en omstrekenSlecht nieuws over de berggorilla's in Mgahinga National Park in het uiterste zuiden van Uganda: er zijn in februari vier berggorilla's door de bliksem getroffen en gedood.

Hoewel februari doorgaans de droge periode is, heeft het in februari veel geregend en geonweerd in Uganda. Tijdens een onweersbui heeft het noodlot toegeslagen voor 4 van de groep van 17 gorilla's. Drie vrouwtjes, waarvan één zwanger en een mannetje hebben het niet overleefd.

Zie ook: Nieuws artikel vier gorilla's

Oost Afrika is voorloper in het uitbannen van plastic tassen

Wist je dat Oost Afrika voorloper is op het gebied van het uitbannen van plastic tassen?

Rwanda was in 2008 het eerste land ter wereld dat plastic tasjes verbood. Kenia volgde in 2017, Uganda in 2018 en Tanzania in 2019. Daar kunnen wij in Europa nog wat van leren! Helaas vind je met name in Kenia nog steeds veel plastic langs de weg, vooral plastic drinkwater flesjes, maar dit is natuurlijk een enorm goed begin. Helaas blijft Ethiopie nog achter, maar wie weet wat er in de toekomst nog gaat komen. De huidige regering in Ethiopie is vooruitstrevend, dus er is hoop.

In Rwanda zal het je opvallen hoe schoon het is. Hier zie je geen plastic langs de straten. Rwanda kent dan ook maandelijks een nationale schoonmaakdag, waar iedereen wordt geacht aan mee te werken.

Let op dat je per ongeluk geen plastic tassen in je bagage doet, want er kan op gecontroleerd worden. Op de grens van Tanzania naar Rwanda werd onze bagage in 2019 volledig binnenste buiten gekeerd!

Prijzen gorilla trekking en chimpansee trekking verhoogd

De UWA (Ugandan Wildlife Authority) verhoogt dit jaar de prijzen voor gorilla trekking, chimp trekking en chimp habituation. Gelukkig zijn de prijzen nog niet zo hoog als in Rwanda, maar toch blijft het een prijzige activiteit. Aan de andere kant; als je toch in Uganda bent is dit iets wat je zeker niet moet overslaan, want een uur bij de gorilla's is toch echt wel een 'once in a lifetime' belevenis. Een uur lang verblijf je bij de gorilla's die je tot zo'n zeven meter kan benaderen.

Wil je toch niet zoveel uitgeven voor de gorilla's, dan raden we je aan de chimps te bezoeken. De beste lokatie om dit te doen is Kibale Forest. Bij de chimpansee trekking blijf je ongeveer een uur bij de chimps, bij de habituation ben je de hele dag onderweg.

Let op: door de hoge prijzen in Rwanda is de vraag naar gorilla permits in Uganda enorm hoog. Hierdoor raken de permits nu (februari 2020) al uitverkocht voor het hoogseizoen in juli/augustus. Zorg dus dat je op tijd reserveert!

Bij reservering moet het volledige bedrag voor de trekkingactiviteiten direct worden betaald aan de UWA om de reservering van de permits definitief te kunnen boeken. Vooraf checken we of er permits beschikbaar zijn, waarna we de aanbetalingsfactuur voor je reis sturen, waarop de bedragen van de permits voor 100% worden opgenomen. Hoe sneller je de factuur betaalt, hoe groter de kans dat de permits niet alsnog voor je neus zijn uitgegeven.

Gelukkig zijn de toegangsprijzen voor de parken en game reserves dit jaar ongewijzigd gebleven.

Onze prijzen voor 2020:

  • Gorilla trekking Bwindi of Mgahinga: € 675,- pp
  • Chimpansee trekking Kibale Forest: € 205,- pp
  • Chimpansee habituation Kibale Forest: € 265,- pp

Mwanza krijg internationaal vliegveld

Wat nog maar heel weinig mensen weten is dat Mwanza in Tanzania binnenkort een internationaal vliegveld krijgt. Op dit moment is dit in aanbouw en naar verwachting kunnen in de loop van 2020 de eerste vliegtuigen landen en opstijgen.

Mwanza is bekend om de enorme rotsblokken die aan de rand van Lake Victoria boven het water uitsteken. Het wordt daarom ook 'rock town' genoemd. De stad ligt aan de zuidkant van Lake Victoria en nog belangrijker: de ingang van Serengeti National park is niet ver van Mwanza. Binnen een paar uurtjes ben je één van de mooiste parken van Afrika. Na je safari kun je nog lekker een paar dagen uitrusten aan Lake Victoria.

Amazing African Trips naar Magical Kenia Travel Expo oktober 2019

 

 

 

 

Amazing African Trips naar Magical Travel Expo in Kenia,

We hebben Agnes weer uitgezwaaid op weg naar de Magical Kenia Travel expo in Nairobi. Ook dit jaar valt er voor ons weer veel te halen, te regelen en af te stemmen op deze grootse beurs in Nairobi. We hopen dat we weer erg succesvol kunnen zijn en hebben al veel verschillende afspraken staan. Als alles lukt komen we weer terug met veel nieuwe reismogelijkheden.

 

Agnes, veel plezier en succes namens het gehele team.  

 

 

 

Prijzen autohuur Uganda verlaagd!

Het doet ons een genoegen te kunnen meedelen dat we de prijzen voor autohuur in Uganda hebben verlaagd. Zie hiervoor ook de pagina over autohuur in Uganda. Verder is het nu ook mogelijk een auto te huren in Rwanda.

Visa Uganda

Vanaf heden dien je je visum voor Uganda, net als vorig jaar al is ingevoerd voor Kenia, online aan te vragen via de volgende website: https://visas.immigration.go.ug/. De behandeling van je aanvraag kost één a twee dagen. Bezoek je vanuit Uganda ook bijvoorbeeld Rwanda, dan dien je een Oost Afrika visum aan te vragen.

Bij je aanvraag moet je ook vragen invullen over inentingen, maar je hebt nog steeds je gele medisch paspoort nodig dat je bij de GGD krijgt bij je inentingen.

Als je een auto huurt en je bent van plan de grens over te gaan, geeft dit dan van te voren aan. Bij de auto kunnen we dan een zgn. Comesa card (yellow card) voor je aanvragen. Dit is een verzekering die in veel landen nodig is als je de grens over gaat.

Magical Kenya Travel Expo

Magical Kenya Travel Expo

Amazing African Trips is afgereisd naar Kenia om de 7de editie van de Magical Kenya Travel Expo te bezoeken. Op dit grote evenement zijn alle betrokkenen uit de reiswereld bijeen om al het nieuws wat Kenia weer te bieden heeft uit te wisselen. We hebben inmiddels heel veel mensen gesproken en meer dan interessante reisopties gezien. Weer genoeg reisinformatie om thuis mee aan de slag te gaan en te verwerken in onze avontuurlijke reizen.

 

Inenting Gele Koorts verplicht in Uganda

Inenting gele koorts verplicht in Uganda 

Voor de meeste landen in zuidelijke en oostelijk Afrika geldt dat een inenting voor Gele Koorts alleen verplicht is wanneer je een land wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Echter door een uitbraak van gele koorts die momenteel gaande is in Angola en D.R. Congo verplichten de Ugandese autoriteiten nu iedere reiziger die het land binnenkomt om een bewijs van de gele koorts vaccinatie te laten zien.

Nieuwe handige Reis app

Het Ministerie van Buitenlandse zaken lanceert een reis app

Het ministerie heeft een handige en nuttige app gelanceerd voor iedereen die goed geïnformeerd op reis wil of die goed geïnformeerd wil blijven op reis of wil weten wat te doen als er iets gebeurt.

Visum Kenia

Vanaf 1 september 2015 kun je je visum alleen nog maar elektronisch aanvragen voor vertrek. Het is dan niet meer mogelijk om bij aankomst een visum aan te schaffen. Op de speciale website van de Keniaanse regering moet je je eerst registeren om daarna in te loggen en het visum aan te vragen en te betalen.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.