+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boeken, kaarten en films

Wij vinden niks zo leuk om met een stapel reisboeken en kaarten om ons heen te zitten dagdromen over de mogelijkheden van een nieuwe bestemming. Wat willen we gaan zien en hoe kunnen we er heen. Met welk budget moeten we rekening houden als we daar gaan vakantie vieren. Wordt het een tent of alles onder een vast dak en wat valt redelijkerwijs te bereizen gezien de afstanden en omstandigheden. Met al die verzamelde verhalen en mooie foto’s ontstaat een redelijk concreet beeld en wordt het mogelijk gericht te gaan zoeken naar een juist bijpassend reisaanbod.

Inspiratie op de website

Op onze website hebben we daarom speciaal de inspiratiepagina aangemaakt om je te helpen te bepalen wat je aanspreekt. Reizen in Afrika is reizen met uitersten dus het is goed om scherp te hebben hoe je op welke wijze wat wil zien en doen. We hebben op de inspiratiepagina een keur aan verhalen en eigen ervaringen samengebracht die we vertaald hebben in het diverse reisaanbod van Amazing African Trips.

Zoveel reisinformatie

Naast onze inspiratiepagina is er ook nog een overvloed aan reisinformatie te koop. Er zijn legio reisboekenwinkels en ook in de reguliere boekhandel is altijd wel iets te vinden. Verder biedt internet een groot assortiment aan en is veel informatie te vinden op de landenforums. Erg interessant vinden wij altijd de verschillende reisverhalen die mensen bijgehouden hebben op internet. Deze verhalen geven altijd een goed doorkijkje hoe de mensen een land echt hebben ervaren en staan vaak vol handige, bruikbare tips voor het plannen van een reisbestemming.

Altijd goed om ook een landkaart te hebben

Naast de reisboeken is ook veel informatie te halen uit kaarten. Kaarten geven een goed beeld hoe groot gebieden zijn en wat de te bereizen afstanden gaan worden. Het is makkelijk je te vergissen in de afstanden in Afrika als je rekent naar onze Nederlandse maatstaven. Kaarten geven ook een goed beeld van de verschillende landschappen en tonen de drukkere door mensen bewoonde gebieden en de rustigere streken. Verder is op een kaart altijd wel iets wat tot de verbeelding spreekt en nader onderzoek vraagt. Een onbekend symbool, of die ene vallei, dat stuwmeer of die uitgestrekte vlakte. Kortom, op de kaart kan je stiekem je droomreis al een beetje rijden.

De kracht van de lokale boekenwinkel of toeristinformation

Wat ons altijd erg goed bevalt is lokaal in het land van bestemming, een boekwinkel te bezoeken en te kijken wat zij in hun assortiment hebben staan. Duidelijk is dat hier altijd weer heel andere boeken te vinden zijn. Vooral speciale themaboeken over bijvoorbeeld dieren, dierengedrag, sporen of juist meer gedetailleerde boeken over specifieke streken, zijn er te kust en te keur te krijgen. Vaak beschikt een lokale boekwinkels over een gedetailleerde kaart van de directe omgeving met veel extra informatie. Naast boeken is er vaak nog wel iets van tijdschriften te krijgen. Deze bieden veel kleurrijke informatie over tal van onderwerpen en geven gelijk een inkijkje in de gewoonten van het land. De meeste boeken en tijdschriften zijn te verkrijgen in het Engels.

 

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.