+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kamperen tijdens je reis

Op vakantie naar Afrika en met de auto op safari door de verschillende Nationale Parken die Afrika rijk is. Zo vrij als een vogel zelf bepalen waar je heen wil. Dan is een auto met een complete kampeeruitrusting de uitkomst, zodat je ook echt vrij kunt zijn. Amazing African Trips heeft verschillende reizen waarbij je met de auto en tent erop uit kunt langs de meest idyllische campingplekken midden in de wilde natuur. Lees hier verder wat de mogelijkheden zijn.

De juiste auto en uitrusting

Afhankelijk van je reis boek je een bijbehorende auto. Dit kan een gewone auto zijn of juist een voor off-road. Als je een reis hebt geboekt waarbij je gaat kamperen dan verzorgt de verhuurder dat je auto ook uitgerust is met een complete kampeeruitrusting. Zo heb je een slaapplaats bij je met slaapzakken en een matras. Je krijgt alles mee aan keukengerei incl. tafel en stoelen zodat je aan het einde van de dag comfortabel kan nagenieten van de bijzondere dag en van de ondergaande zon.

Bovenop de auto of er gewoon naast

Voor sommige reizen is het ook mogelijk om te kiezen uit een daktent of een gewone tent op de grond. Beide hebben voor- en nadelen. Wij zelf vinden een gewone tent het meest praktisch. Met een daktent ben je wel wat hoger van de grond en zal er minder snel iets in je tent kruipen. Echter, er helpt maar één ding tegen indringers en dat is gewoon de rits goed dichthouden. Een nadeel van een daktent is dat je veel gewicht op je dak hebt, wat je zult merken bij het rijden. Een andere onhandigheid in onze ogen is, dat als je bijvoorbeeld een game drive wilt maken, zal je eerst alles moeten opruimen. Voordeel van een gewone tent is dat je meer ruimte hebt voor je spullen en je er wat gemakkelijker gebruik van kunt maken, omdat je niet eerst weer naar boven moet klimmen.

Voordelen van kamperen

In de verschillende landen waar Amazing African Trips haar reizen naartoe organiseert zijn veel goede campings of campingplekken te vinden om prima de nacht door te brengen. Op veel campings zijn de faciliteiten goed tot zeer goed en hoef je je geen zorgen te maken over je comfort. Je zult merken dat kamperen je de mogelijkheid geeft heel mobiel te zijn wat een voordeel kan zijn als je van je route wilt of moet afwijken. Bijkomend voordeel is dat kamperen over het algemeen goedkoper is dan slapen in een chalet of lodge. Landen waar je prima zelf kan rijden en kamperen zijn Uganda en Rwanda.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.