+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overnachten in een lodge

Wat is een beter vooruitzicht dan 's avonds na een intense dag op safari, vanaf je terras met een gekoeld drankje uit te kijken over de vlakte, en de zon achter de horizon zien zakken. Weten dat als je achterom kijkt er een comfortabel bed op je wacht, zodat je in alle comfort naar de geluiden van de nacht kunt luisteren. Amazing African Trips biedt verschillende accommodaties aan, waar je heerlijk kan wegdromen en kunt genieten van het echte Afrika.

Soorten accommodaties

Er is een grote verscheidenheid in het aanbod van accommodaties in Afrika. Naast de reguliere hotels, welke zich voornamelijk in de steden bevinden, is er een uitgebreid netwerk van B&B's, guesthouses, verhuur van chalets of rondavels (banda's) en kun je comfortabel verblijven in een van de vele lodges. Elk type accommodatie zijn staat garant voor een eigen vorm van comfort en zijn in verschillende prijsklasse te boeken.

Accommodatie keuze van Amazing African Trips

Amazing African Trips maakt voor haar reizen gebruik van de meeste typen accommodaties. Onze voorkeur gaat uit naar kleinschalige accommodaties, die door de eigenaar zelf worden gerund. Over het algemeen kiezen we voor een comfortabele klasse welke een goede verhouding kent tussen prijs en kwaliteit. We gaan er zoveel mogelijk vanuit dat een geschikte accommodatie bestaat uit een kamer met een eigen badkamer. Het mag echter duidelijk zijn dat in de verre uithoeken, de keuze niet altijd even groot is. Vaak zal je merken dat dan juist de opzet van de accommodatie die afgelegenheid onderstreept, waardoor het je vakantiegevoel alleen maar versterkt. Wij hebben dat nooit als vervelend ervaren. Een gammele douche onder de sterrenhemel met een weids uitzicht voelt soms beter dan een goed verzorgde badkamer. Voor sommige onderdelen van onze reizen hebben we er juist voor gekozen om iets luxere accommodaties op te nemen. Je verblijft dan wat langer op één plek en je hebt dan ook wat meer tijd hebt om gebruik te maken van de verschillende faciliteiten die worden aangeboden.  Accommodaties beschikken soms over een eigen keuken of hebben een gezamenlijke keukenfaciliteit. Je hebt dan de mogelijkheid zelfs te koken of in veel gevallen is er een restaurant in de buurt. Wat vrijwel nooit ontbreekt is de braai, waar elke Afrikaan wel raad mee weet. Er zijn door de reis heen altijd wel momenten ingebouwd waarop je boodschappen kunt doen. Al was het alleen maar voor iets lekkers voor onderweg of om souvenirs te kopen. Op z'n Afrikaans koop je dan Padkos. Een verblijf in een lodge in een van de wildparken is over het algemeen inclusief alle maaltijden.

Voor een groot deel van onze reizen verblijven we in de accommodaties die aangeboden worden in de verschillende natuurparken. Over het algemeen zijn dit lodges met kamers, of verschillende, over het terrein geplaatste chalets, rondavels en in sommige gevallen zelfs luxe safaritenten. Een verblijf in een lodge betekent altijd veel persoonlijke aandacht en veel comfort. De meeste lodges liggen midden in het safarigebied en hebben een betoverend uitzicht op het dierenleven en hun omgeving. Een verblijf in een lodge kent vaak een gecombineerd programma waarbij de maaltijden en het maken van verschillende gamedrives in de omgeving op elkaar afgestemd worden. Omdat de gamedrives met name 's ochtends en in de namiddag plaatsvinden heb je overdag heerlijk de rust om alles op je in te laten werken en te ontspannen.

Een safaritent is een ruime stevige tent met voldoende stahoogte en een groot vast bed. Het beschikt over voldoende opbergruimte en biedt plaats voor een zitje. De tenten zijn meestal niet direct op de grond geplaatst maar staan op een verhoogde vlonder, zodat je op enige hoogte bent van de grond. De safaritenten zijn qua kosten vaak iets voordeliger dan de lodges en staan vaak, omdat ze eenvoudig te plaatsen zijn, op heel uitgesproken plekken.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.