+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autohuur: huur een auto en ontdek zelf

Maak je eigen avontuurlijke roadtrip door Uganda (en/of Rwanda)!

In Uganda en Rwanda hebben we een hele vloot Toyota Land Cruisers tot onze beschikking. De ultieme manier om je eigen avontuur in Uganda te beleven. Er zijn mogelijkheden genoeg om hier van een perfecte self-drive vakantie te genieten.

Bij je auto kun je ook een kampeeruitrusting huren of je kan kiezen voor een Toyota Landcruiser met daktent.

Waarom is Uganda de perfecte self-drive bestemming?

Vaak wordt Uganda "Afrika geconcentreerd" genoemd, want het heeft het beste wat het Afrikaanse continent te bieden heeft in een klein, maar prachtig land. Dit betekent dat de mooiste bestemmingen in een halve dag te bereiken zijn vanuit de hoofdstad Kampala. Van regenwouden tot safariparken en vulkanen, gorilla's, chimpansees, big five en vogels, Uganda heeft het allemaal.

De kwaliteit van de wegen is naar Oost Afrikaanse standaarden gewoon goed te noemen en er wordt nog steeds hard gewerkt om het wegennet nog verder te verbeteren. Alle hoofdwegen vanuit Kampala naar alle richtingen zijn geasfalteerd. Uganda is dicht bevolkt en daarom passeer je tijdens je reis vele dorpen waar je kunt tanken, boodschappen doen of de weg vragen.

Hoewel toerisme in Uganda behoorlijk groeit, wordt het nog niet overlopen door toeristen en dat maakt Uganda het ultieme land om er zelf op uit te gaan met het comfort van goede accomodaties en campsites.

Ga op self-drive safari

Wij geloven dat op jezelf het land verkennen de beste manier is om de prachtige landschappen, overweldigende natuur en de verschillende culturen te beleven. Onze Toyota Land Cruisers zijn uitermate geschikt om het land mee rond te reizen. Met deze manier van reizen heb je de tijd aan jezelf en kun je zelf kiezen waar je wat langer wilt blijven.

Ga kamperen

Wist je dat Uganda een heel kampeervriendelijk land is? Je zal je verbazen hoe veel kampeerplaatsen er in het hele land zijn te vinden, van zeer eenvoudige bush campings tot goed ingerichte kampeerplaatsen bij luxe lodges.

In plaats van slapen in een tent hebben we nog een andere optie in petto: huur een Toyota Landcruiser met daktent. Je daktent is in een paar minuutjes opgezet en je slaapt als een koning en 's morgens wordt je wakker met het mooiste uitzicht dat je je kan voorstellen.

In verschillende nationale parken, zoals Queen Elizabeth National Park, Murchison Falls National Park en Kidepo Valley National Park kun je kamperen op de bushcamps van de UWA (Ugandan Wildlife Authority). Je kampeert dus in het wild, midden in het park. Voor de veiligheid blijft er 's nachts altijd een gewapende ranger van de UWA op de campsite. Hij houdt de wacht, houdt het vuurtje opgestookt en jaagt eventuele wilde dieren van de camping.

Overnacht in lodges

Ben je toch niet zo'n kampeerder en wil je liever in een echt bed slapen? Geen probleem! Er zijn talloze lodges in het hele land waar je terecht kan voor je overnachting. Vaak kun je kiezen tussen budget en wat luxer; van een ingerichte canvas safaritent tot een banda of goed ingerichte hotelkamer. Wel is het verstandig vooral in het hoogseizoen (juli/augustus) even van te voren te reserveren. Wij kunnen je hier natuurlijk bij helpen.

Of combineer kamperen met overnachtingen in lodges

Je hoeft natuurlijk niet alleen te kiezen voor kamperen of juist alleen voor overnachten in lodges. Een heel goede optie is een paar nachten kamperen, waarna je weer even een nachtje van het comfort van een lodge geniet. Avontuur gecombineerd met een beetje luxe. LiveToSeeAfrica kan je adviseren bij plannen van de route en het reserveren van de lodges.

Mogelijke routes

We hebben zelf veel in Uganda rondgereisd en ontdekt dat er vele mogelijkheden zijn om een mooie route uit te stippelen. Wil je vooral de gorilla's zien en een paar mooie parken, kies dan voor een rondje in het zuidwesten. Eventueel kun je nog een stukje Rwanda en noordwest Tanzania meenemen. Wil je Uganda's mooiste parken zien kies dan voor een rondje Kidepo en Murchison Falls, eventueel aangevuld met Sipi Falls op Mount Elgon. Voor deze reis heb je wel een Toyota Land Cruiser nodig, want de wegen in het afgelegen noorden van het land zijn niet zo goed.

Je kan ook kiezen voor een grotere ronde van ongeveer drie weken, langs bijna alle hoogtepunten van het land: Lake Mburo, Lake Buyonyi, de gorilla's in Bwindi Inpenetrable Forest, de boomklimmende leeuwen bij Isasha, Queen Elizabeth National Park, de chimps in Kibale Forest en safari in Murchison Falls National Park, eventueel afsluitend met een bezoek aan het Ziwa Neushoorn reservaat als je weer terug reist richting Kampala.

Ook heb je nog de mogelijkheid Rwanda mee te nemen vanuit Uganda. Zie voor meer informatie de tekst hieronder.

Mogelijkheden te over dus. Ons advies: verdiep je ruim voor je reis in het land en stippel zelf een mooie route uit of laat ons je daarbij helpen. Een mooiere manier om naar je vakantie toe te leven bestaat bijna niet.

Zelf rijden (of niet?)

Het verkeer in Afrika is anders dan dat wij gewend zijn. Het is even wennen aan de manier waarop ze in Afrika rijden, maar het is goed te doen. Rijd defensief en kijk goed om je heen. Als je het toch niet ziet zitten om zelf achter het stuur te kruipen, bestaat ook de mogelijkheid om een chauffeur te huren. Groot voordeel is dat deze de weg weet en je veel kan vertellen over alles wat je onderweg tegenkomt. Zo heb je ook zelf meer tijd om van dit prachtige land te genieten en regel je je eigen privé safari. De chauffeurs waarover we beschikken zijn stuk voor stuk goed opgeleid en ervaren met toeristen. 

Wil je wel zelf rijden, maar zie je het niet zitten om bijvoorbeeld gelijk op de eerste dag door het drukke Kampala te sturen, dan is het ook mogelijk om alleen voor dit stukje een chauffeur in te huren.

Bij de auto wordt standaard een Garmin GPS geleverd, zodat het zoeken van de weg een stuk eenvoudiger wordt. De inwoners van Uganda zijn overigens erg behulpzaam als je de weg aan het zoeken bent.

Zie ook het artikel op de inspiratie pagina over dit onderwerp.

Reizen met je eigen kleine groep in een verlengde Toyota Landcruiser

We beschikken ook over verlengde Toyota Landcruisers, geschikt voor acht personen. Deze wordt geleverd met chauffeur en wij kunnen de overnachtingen voor je groep regelen. Op deze manier organiseer je je eigen kleine groepsreis, geheel naar de wensen van de groep. 

Pick-up van vliegveld of een andere plek

We kunnen regelen dat je wordt opgehaald van het vliegveld. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen. Daarnaast kunnen we je de overnachting voor de eerste en/of laatste nacht voor je regelen, zodat je je hierover geen zorgen hoeft te maken, met name als je op een laat tijdstip aankomt in Entebbe. Verder kunnen we zorgen dat de auto bij je eerste hotel bezorgd of je laatste hotel afgehaald wordt.

Of naar Rwanda?

Ook Rwanda is een perfecte self-drive bestemming. Veel wegen zijn zeer nieuw en er wordt hier nog harder aan de wegen gewerkt. Je kunt ervoor kiezen vanuit Uganda naar Rwanda te reizen, maar je kunt ook naar Rwanda vliegen en daar je auto ophalen. Als je vanuit Uganda naar Rwanda reist heb je een Comesa card nodig.

In Rwanda is het toerisme nog minder ontwikkeld dan in Uganda, maar dat maakt het juist nog leuker. Het is een prachtig groen land met heel veel heuvels. Bezoek Lake Kivu, Nyungwe National Park, Volcanoes National Park, Akagera National Park of ga op zoek naar de echte oorsprong van de Nijl en ga niet te vergeten naar de hoofdstad Kigali, waarbij een bezoek aan het genocide memorial meer dan de moeite waard is. 

Tarieven autohuur in Uganda

Type

Personen

Prijs

Per

Toyota Land Cruiser TZ met zonnedak of open dak

5

€ 89,00

dag

Toyota Land Cruiser GX

5

€ 95,00

dag

Nissan Patrol open dak

5

€ 105,00

dag

Toyota Land Cruiser 7.0 series open dak

5

€ 105,00

dag

Toyota Land Cruiser 7.0 series

5

€ 99,00

dag

Toyota Land Cruiser met rooftop tent

5

€ 119,00

dag

Toyota Land Cruiser v8

5

€ 99,00

dag

Toyota Land Cruiser Extended

8

€ 210,00

dag incl. driver


Kampeeruitrusting

Kampeeruitrusting

 

€ 6,00

per dag

       


Overige services

Privé chauffeur / gids *

 

€ 40,00

dag

Comesa card **

 

€ 50,00

maand

Gorilla permits

 

€ 675,00

persoon

Chimp permits Kibale Forest

 

€ 200,00

persoon

 

*Bedrag is inclusief alle onkosten voor de chauffeur, met uitzondering van toegangsprijzen van nationale parken( $4/24h.)
** Comesa card is nodig als je de grens wilt passeren naar Rwanda of Tanzania*

 

Tarieven autohuur in Rwanda

Type

Personen

Prijs

Per

Toyota Landcruiser TZ

5

€ 104,00

dag

Toyota Land Cruiser Extended

8

€ 220,00

dag incl. driver

  

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.