+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de meeste reizigers is Ethopië niet de eerste bestemming in Afrika die in je op zal komen. Het land bij ons in het westen staat vooral bekend om honger en dorst, maar dit beeld is niet helemaal juist. Hoewel het hele land regelmatig heeft te kampen met een tekort aan water, concentreert het grote droogteprobleem zich vooral tot het oosten en noord-oosten. De rest van het land heeft veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger, bijvoorbeeld voor reizigers die de big-five al hebben gezien of geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. Ook vogelaars en fotografen kunnen zich in dit land helemaal uitleven! 

Ethiopië wordt ook "Land of origins" genoemd. Het land wordt gezien als het land waar de mens is ontstaan. Hier werden de oudste resten van onze voorvaderen gevonden (breng vooral een bezoek aan het nationale museum in Addis Abeba). Daarnaast is dit het land waar Arabica koffie is ontstaan en het drinken van koffie is uitgevonden. Hier drink je echt de lekkerste koffie! Verder ontspringt hier de Blauwe Nijl en ligt hier volgens de orthodox christenen de Ark des Verbonds met de tien geboden veilig opgeslagen in een kapel in Axum. Dit alles maakt dat Ethiopië anders is dan alle andere landen in Oost-Afrika. Naar dit land ga je niet voor de big five, hoewel er wel wilde dieren in dit land te vinden zijn. Naar dit land ga je voor cultuur, geschiedenis en de buitengewoon mooie landschappen.

Tijdens deze mooie reis in Ethiopië bezoek je vooral de historische plaatsen in noorden van het land. De reis begint in Addis Abeba, het midden van het land en daar vandaan reis je per auto en vliegtuig door het mooie bergachtige noorden. Ter plekke wordt je rondgereden door je eigen gids. Je bezoekt Axum in het noorden, Bahir Dar met zijn kloostereilanden in Lake Tana, Gondar wat bekend staat om de kastelen van voormalig koningen en natuurlijk wereldberoemde Lalibela met zijn uit de rotsen gehakte kerken.

Naast het historische aspect van deze reis geniet je van de prachtige landschappen met hoge bergen en kale rotsen en breng je een bezoek aan de indukwekkende watervallen in de Blauwe Nijl, die Egypte en Soedan van water voorziet.

Dit Ethiopische avontuur is een rondreis die vertrekt vanuit Addis Abeba. Je vliegt met een aantal binnenlandse vluchten naar het noorden en oosten van Ethiopië. Ter plekke wordt je rondgereden door je eigen gids. In het noorden bezoek je Bahar Dar, het pittoreske stadje gelegen aan de oevers van Lake Tana en je gaat naar het kloostereiland en de watervallen van de Blue Nile. Leer de mensen van de Amhara - en Tigray stammen kennen en zie hoe ze leven in hun dorp. In Gondar breng je een bezoek aan de oude kerken en kastelen, prachtige overblijfselen uit het vervlogen Ethiopische rijk.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.