+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ethiopie, land of origins

Dit Ethiopische avontuur is een rondreis die vertrekt vanuit Addis Abeba. Je vliegt met een aantal binnenlandse vluchten naar het noorden en oosten van Ethiopië. Ter plekke wordt je rondgereden door je eigen gids. In het noorden bezoek je Bahar Dar, het pittoreske stadje gelegen aan de oevers van Lake Tana en je gaat naar het kloostereiland en de watervallen van de Blue Nile. Leer de mensen van de Amhara - en Tigray stammen kennen en zie hoe ze leven in hun dorp. In Gondar breng je een bezoek aan de oude kerken en kastelen, prachtige overblijfselen uit het vervlogen Ethiopische rijk.

De reis gaat verder naar de Semien Mountains, de regio omvat vele toppen boven de 4.000 meter. Verken het hoogste punt in Ethiopië de Ras-Dashen. Deze berg is de vier na hoogste berg in Afrika. Het Park Semien Moutains is 179 km2 groot en kent vele indrukwekkende vergezichten. Het Park herbergt vele zoogdieren en vogels. Speciaal zijn de endemische (dieren die alleen hier voorkomen) zoogdieren zoals de Ibex Steenbok, Chelada baviaan & Simien Vos. Daarnaast kun je hier ook veel endemische plantensoorten terugvinden. Dit prachtige nationale park is geregistreerd door de UNESCO als werelderfgoed.

Verder gaat deze historische route, naar Lalibela, een stad op de wereld-erfgoed lijst gebouwd hoog op de steile hellingen. Lalibela staat bekend om zijn 12e-en 13e-eeuwse kerken uitgehouwen uit massief gesteente en verbonden met ondergrondse gangen. In Axum, de meest heilige stad in Ethiopië, zie je de restanten van de eerste beschaving die Ethiopië heeft gekend. Je treft er verschillen verschillende opgravingen prachtige nog in takt zijnde grafzuilen en als hoogtepunt de ruïnes van het paleis van de koningin van Sheeba.

De rondreis gaat verder naar het oostern waar je de stad Harar bezoekt. De stad die stamt uit 1520 en is uitgegroeid als de meest traditionele islamitische stad van Ethiopië. In deze romantische ommuurde stad wordt de rijke religieuze geschiedenis tot leven gebracht. Je avontuur eindigt weer in Addis Ababa waar je ’s avonds geniet van een traditioneel Ethiopisch maaltijd met livemuziek en dans.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.