+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uganda ligt in oostelijk Afrika en grenst aan Kenia, Tanzania, Rwanda, Congo en Zuid Soedan. Het land wordt ook wel 'de parel van Afrika' genoemd en dat is niet voor niets. In het zuiden grenst Uganda aan het immense Lake Victoria, het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. Voor Afrikaanse begrippen is Uganda niet een heel groot land, hoewel het toch nog zo'n 5½ maal zo groot is als Nederland.

Het land is enorm vruchtbaar en er is heel veel te zien. Er zijn maar liefst 10 nationale parken, waarvan Murchison Falls in het noord-westen het grootst is. Er zijn echter nog veel meer parken die een bezoek meer dan waard zijn. In het zuid-westen, niet ver van Rwanda en Congo ligt Bwindi Inpenetrable National Park, waar je de berggorilla's in het zo goed als ondoordringbaar tropisch regenwoud kan bezoeken. Hier niet ver vandaan ligt Lake Bunyonyi, het op één na diepste meer van Afrika (en het op twee na diepste ter wereld), met een groot aantal eilanden.

Maak je eigen avontuurlijke roadtrip door Uganda (en/of Rwanda)!

In Uganda en Rwanda hebben we een hele vloot Toyota Land Cruisers tot onze beschikking. De ultieme manier om je eigen avontuur in Uganda te beleven. Er zijn mogelijkheden genoeg om hier van een perfecte self-drive vakantie te genieten.

Bij je auto kun je ook een kampeeruitrusting huren of je kan kiezen voor een Toyota Landcruiser met daktent.

Het team van Amazing African Trips brengt regelmatig een bezoek aan Uganda. We mogen intussen wel zeggen dat we het land goed kennen. Alle parken hebben we bezocht en daarbij hebben we ook vele lodges en campsites bekeken. 

Hoewel Uganda nog niet wordt overlopen met toeristen, zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten. In en rond alle parken, maar ook op andere plaatsen zoals in Jinja en rond de meren in het zuiden zijn lodges te vinden in allerlei gradaties. Van budget tot behoorlijk luxe lodges, compleet met zwembad en spa. Daarnaast zijn er veel plaatsen waar gekampeerd kan worden.

Uganda staat vooral bekend om de berggorilla's die je in het zuiden van het land kan bezoeken, maar naast de gorilla's is er in dit veelzijdig land nog veel meer te beleven. Het heeft maar liefst tien nationale parken en daarnaast nog een aantal game reserves. Het land is erg groen en de mensen zijn vriendelijk. Het landschap is afwisselend met savannes, bossen, hoge bergen, meren en rivieren.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.