+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uganda, parel van Afrika

Het team van Amazing African Trips brengt regelmatig een bezoek aan Uganda. We mogen intussen wel zeggen dat we het land goed kennen. Alle parken hebben we bezocht en daarbij hebben we ook vele lodges en campsites bekeken. 

Hoewel Uganda nog niet wordt overlopen met toeristen, zijn er voldoende mogelijkheden om te overnachten. In en rond alle parken, maar ook op andere plaatsen zoals in Jinja en rond de meren in het zuiden zijn lodges te vinden in allerlei gradaties. Van budget tot behoorlijk luxe lodges, compleet met zwembad en spa. Daarnaast zijn er veel plaatsen waar gekampeerd kan worden.

Uganda staat vooral bekend om de berggorilla's die je in het zuiden van het land kan bezoeken, maar naast de gorilla's is er in dit veelzijdig land nog veel meer te beleven. Het heeft maar liefst tien nationale parken en daarnaast nog een aantal game reserves. Het land is erg groen en de mensen zijn vriendelijk. Het landschap is afwisselend met savannes, bossen, hoge bergen, meren en rivieren.

Er zijn vele routes mogelijk in Uganda. Voor een korte trip met alleen gorilla trekking, een vakantie van één week met de hoogte punten van het land, of een complete reis van twee tot vier weken door het hele land. In vier weken kun je zelfs nog een aantal dagen in Rwanda verblijven, een compleet ander land met een andere cultuur en andere landschappen.

Voor iedere soort reiziger is in dit fascinerende land een mooie reis te maken. Wil je alleen de gorilla's en chimpansees, wil je een safari rondreis met vooral veel natuur of wil je een gevarieerde rondreis waarbij natuur wordt afgewisseld met cultuur? Er zijn verschillende stammen die nog op traditionele wijze leven.

Of wil je ook nog een beetje avontuur? In Jinja kun je allerlei avontuurlijke activiteiten ondernemen, zoals raften, squad rijden en bungee jumpen. In Moroto kun je op de mountainbike en in het Rwenzori hooggebergte kun je een trekking van een aantal dagen ondernemen. In het zuiden, op de grens met Rwanda kun je een vulkaan beklimmen. Mogelijkheden genoeg dus.

Amazing African Trips kan een mooie reis voor je samenstellen, waarbij we rekening houden met je wensen, zoals hierboven beschreven, je budget en de gewenste reisduur. Boek je bij ons een reis, dan ontvang je van ons uitgebreide informatie over het land, zoals informatie over je visum, geld, gezondheid en tips. 

Neem contact met ons op als je samen met ons een reis wilt samenstellen door 'amazing Uganda'.

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.