+31 6 133 300 70

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uganda, parel van Afrika

Uganda ligt in oostelijk Afrika en grenst aan Kenia, Tanzania, Rwanda, Congo en Zuid Soedan. Het land wordt ook wel 'de parel van Afrika' genoemd en dat is niet voor niets. In het zuiden grenst Uganda aan het immense Lake Victoria, het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. Voor Afrikaanse begrippen is Uganda niet een heel groot land, hoewel het toch nog zo'n 5½ maal zo groot is als Nederland.

Het land is enorm vruchtbaar en er is heel veel te zien. Er zijn maar liefst 10 nationale parken, waarvan Murchison Falls in het noord-westen het grootst is. Er zijn echter nog veel meer parken die een bezoek meer dan waard zijn. In het zuid-westen, niet ver van Rwanda en Congo ligt Bwindi Inpenetrable National Park, waar je de berggorilla's in het zo goed als ondoordringbaar tropisch regenwoud kan bezoeken. Hier niet ver vandaan ligt Lake Bunyonyi, het op één na diepste meer van Afrika (en het op twee na diepste ter wereld), met een groot aantal eilanden.

In het westen van het land vind je Queen Elizabeth National Park, waar je boomklimmende leeuwen en nog veel meer wilde dieren kan zien kan zien. Deze zijn slechts op twee plaatsten in Afrika te vinden. Ook kun je in dit park chimpanees spotten in Kyambura Gorge, een klein stukje tropisch regenwoud een een diepe kloof midden op de savanne. Voor de chimps kan je ook naar Kibale Forest, een ander stukje tropisch regenwoud iets ten noorden van Queen Elizabeth National Park.

Nog meer naar het noorden ligt Murchison Falls National Park, het grootste park van Uganda. De Nijl doorkruist dit mooie park. In het noorden kan je de meeste wilde dieren vinden, maar je kunt ook een boottrip maken naar de delta, waar de Nijl in Lake Albert uitmondt of de juist andere kant op naar de enorme waterval in de Nijl.

Verder heb je nog het Lake Mburo National Park. Dit is een wat kleiner park, gelegen aan een prachtig meer met nijlpaarden en prachtige natuur. Hier kun je op zoek naar luipaarden en sinds kort zijn er ook weer giraffes te bewonderen. Dit is één van de weinige plaatsen in Afrika waar je een avondsafari met een gids kan doen. Gewapend met een grote lamp ga je samen met de gids op zoek naar dieren die je overdag niet zult tegenkomen.

In het noordoosten van het land zijn ook nog enkele parken, waarvan Kidepo National Park in het uiterste noorden van het land tot één van de mooiste parken van Afrika gerekend mag worden.

In alle parken kun je een gids inhuren van de UWA (Ugandan Wildlife Authority) die je helpt de dieren te vinden die jij graag wilt zien. Zij weten waar en hoe je moet zoeken om deze wilde dieren te vinden.

In het oosten van het land vind je verder nog Mount Elgon, met de prachtige waterval van Sipi. Tussen de hoofdstad Kampala en Sipi Falls vind je Jinja, waar de Nijl ontspringt vanuit het Victoriameer. Jinja is de avontuur-hoofdstad van het land. Hier kun je je op de Nijl uitleven met rafting, paardrijden langs de Nijl of prachtige wandelingen maken.

Naast dat het land bekend is om groot wild en mooie landschappen is het land ook uitermate geschikt voor vogelliefhebbers. In verschillende parken zijn meer dan 900 vogelsoorten te bewonderen, waaronder de zeldzame shoebill.

Een laatste plek die het vermelden waard is, is de eilandengroep genaamd Ssese Islands in Lake Victoria. Dit is een uitstekende plek om je vakantie relaxed af te sluiten na een overweldigende rondreis door het mooie Uganda.

Uganda is een stabiel en veilig land. Hoewel iedereen zich herinnert dat Uganda veel is het nieuws was vanwege een burgeroorlog en dictators, is daar nu niets meer van te merken.  Het is ook een dicht bevolkt land. Je ziet bijna altijd mensen en die mensen zijn uiterst vriendelijk en hulpvaardig. Iedereen is bereid je de weg te wijzen of anderszins te helpen.

Kortom wij vinden Uganda een geweldige vakantiebestemming!

Oostelijk Afrika

Contact

Amazing African Trips

Igor Strawinskystraat 84

1544 MG Zaandijk

Telefoon: +31 6 133 300 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.